CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Garrinet al forn

Ingredients:

  • Un garrinet de 4 o 4,5 quilos net i obert al llarg per la meitat
  • 100 grams de llar de porc
  • Sal gruixuda
  • 3 o 4 fulls de llorer
  • 3 o 4 grans d’all.

Preparació:

Aixafar els alls i barrejar-los amb el llard a temperatura ambient i la sal. Deixar reposar aquesta barreja tapada, unes dues hores.

Preescalfem el forn a 180 graus. Posem la barreja de llard al microones un minut perquè es desfaci.

Amb un pinzell de silicona pintem tot el garrinet per la part interior amb el llard, que quedi ben untat. El col·loquem a la safata del forn amb la pell cap amunt i els fulls de llorer a sota.

Pintem tot el garrinet per la part de la pell i anem punxant-lo amb un ganivet fi per tota la superfície, d’aquesta manera la calor penetrarà fàcilment fent que ens quedi una carn tendra i sucosa.

Fiquem el garrinet a la part mitjana del forn durant 60 minuts a 160 graus. A la part de sota fiquem un recipient amb aigua perquè no es ressequi la carn.

Li donem la volta i deixem coure 40 minuts més pujant la temperatura a 180 graus. Si veiem que l’aigua s’ha evaporat, anem afegint. Un cop acabada la cocció deixar reposar uns 10 minuts dins del forn apagat.

Traiem el garrinet del forn i el tallem a trossos grans, El suc que hi ha després de la cocció el posem en una salsera i cadascú que es vagi posant. Si l’aboquem per damunt del garrinet, perdrà la seva textura cruixent.

Tags: Garrinet

Notícies semblants: