CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Bacallà amb Nata

Ingredients:

  • 750 grams de bacallà al punt de sal
  • Dues patates grans
  • Una ceba
  • Dos grans d’all
  • Un full de llorer
  • Formatge ratllat per gratinar
  • Olives negres
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Ingredients per la beixamel:

  • Una cullerada de farina
  • Una cullerada d’oli d’oliva verge extra
  • Dues cullerades de mantega
  • Un got de llet
  • Un got de nata per cuinar
  • Sal, nou moscada i pebre negre.

Preparació:

Esmicolem el bacallà i el fem coure dos minuts en un cassó amb un got de llet calenta. El traiem i reservem tant el bacallà com la llet.

Pelem, tallem les patates a trossos no molt grans i les fregim en una paella amb oli, un cop comencin a agafar color, les traiem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba i els alls, tot trinxat molt petit.

Quan la ceba comenci a enrossir-se posem el bacallà, remenem i afegim la farina i sense parar de remenar anem abocant la llet que teníem reservada de coure el bacallà.

Quan comenci a agafar textura de beixamel, incorporem el got de nata, salpebrem i ratllem una mica de nou moscada. Anem amb cura amb la sal, el bacallà ja és un producte salat.

Afegim les patates, remenem i ho posem en una plata per forn o en cassoletes individuals, com vulgueu. Cobrim amb formatge ratllat i posem unes olives negres pel damunt.

Ho fiquem al forn, prèviament escalfat a 180 graus uns 7 o 8 minuts, com tot estarà calent, simplement es tracta de gratinar-ho.

Servir acompanyat d’una bona amanida.

Tags: Bacallà

Notícies semblants: