Sabeu que és una Casa de Barrets i perquè l’anomenaven així?


1
1.4k shares, 1 point

Segur que tots hem sentit alguna vegada parlar d’una Casa de Barrets i si ens ho agafem al peu de la lletra, hauríem d’entendre que és una botiga on venen barrets.

Aquesta expressió fa anys feia referència a un local on s’exercia la prostitució, ara parlem de casa de llumetes, clubs o darrerament saunes amb final feliç. Abans s’havien d’amagar, ara veiem els grans rètols lluminosos des de lluny.

Però perquè s’associava un barret amb la professió més antiga del món? Simplement perquè un dels primers bordells que es va obrir a Barcelona era a la plaça Reial dissimulat sota l’aparença d’una botiga de barrets.

Parlem de principis del segle XX quan era costum que tots els homes portessin barrets, ara llevat que fos una botiga de gorres no seria massa viable. Sota l’aparença d’una botiga selecta de barrets amb un gran aparador s’amagava el que ara anomenem un final feliç.

El curiós era que tots els barrets exposats a l’aparador tenien el mateix preu, si el client a l’hora de pagar donava una quantitat més alta, se’l convidava a pujar al primer pis perquè li tornessin el canvi, si el client pagava la quantitat justa, era un innocent que no tenia coneixement de l’altre negoci, li venien el barret i tots contents.

Diuen que després es van obrir altres locals dissimulats amb l’aspecte de botiga de guants, però no van tenir gaire èxit.


T'agrada? Compartiex-ho!

1
1.4k shares, 1 point

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
6
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
26
Em diverteix
M'agrada M'agrada
10
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
2
m'entristeix
M'interesa M'interesa
7
M'interesa
Em fascina Em fascina
6
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada