Avui és el Dia Internacional de la Croqueta. Recepta de Croquetes de Bolets

No sabem exactament quin va ser l’origen de la croqueta, hi ha diverses teories. Uns apunten que és d’origen francès i el seu creador va ser el xef de Lluís XIV al segle XVII, altres diuen que potser va néixer a Holanda o a Itàlia.

Les croquetes a Holanda són un plat molt popular, fins i tot es venen en màquines expenedores a estacions de transport o grans magatzems.

Ningú sap perquè avui 16 de gener és el dia internacional de la croqueta, teòricament havia de ser el 18 de gener, ja que va ser aquell dia de l’any 1817 quan el xef Antonin Cáreme va preparar un banquet pel príncep regent d’Anglaterra i el Gran Duc Nicolàs de Rússia i va tenir la idea de recobrir una salsa beixamel amb un arrebossat perquè quedes cruixent. Va batejar el plat com a “Croquettes à la royale“. Croqueta en francès significa cruixent.

Sigui quin sigui el seu origen i el seu creador, el que està clar és que s’ha convertit en un plat present en totes les tapes dels bars i a la majoria de cases.

Recepta de Croquetes de Bolets

Ingredients:

  • 200 grams de bolets de temporada, fora de temporada es poden fer de xampinyons.
  • Una ceba.
  • Un ou dur.
  • 100 grams de mantega.
  • 170 grams de farina.
  • 50 ml. d’oli d’oliva.
  • 800 ml. de llet sencera.
  • Sal, pebre verd i nou moscada.
  • Farina, ou i pa ratllat per arrebossar les croquetes.

Preparació:

Trinxar la ceba i els bolets ben petits.

En una paella, desfer la mantega i afegir la ceba i els bolets. Remenar bé i deixar fer a foc lent uns 10 minuts.

Afegir la farina a poc a poc, remenant contínuament i posar l’oli. Incorporar la llet calenta a poc a poc, remenant contínuament fins que quedi una massa espessa.

Afegir un ou dur ben picat, sal, pebre, un polsim de nou moscada i deixar refredar.

Fer les croquetes, enfarinar-les, passar-les per ou batut i arrebossar-les amb pa ratllat.

Fregir-les en oli ben calent.

Tags: Dia Mundial de la Croqueta

Notícies semblants: