CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Empanada de bacallà i escopinyes

Ingredients per la massa:

  • 750 grams de farina de força
  • 40 grams de llevat fresc
  • 10 grams de sal
  • 250 ml. d’aigua
  • 15 cullerades de l’oli del sofregit
  • Un ou per pintar-la

Ingredients del farcit:

  • Un pebrot verd
  • Un pebrot vermell
  • Una ceba no molt gran
  • Dos grans d’all
  • Dos ous durs
  • 300 grams de bacallà al punt de sal
  • Dues llaunes d’escopinyes
  • Dos ous durs
  • 80 grams d’olives farcides d’anxoves
  • Dos pebrots del “piquillo
  • Sal, anet i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Comencem fent el sofregit, ja que aprofitarem l’oli per incorporar a la massa.

Fer un sofregit amb la ceba i els pebrots tallats en juliana, afegir una mica de sal, no gaire, ja que el bacallà ja porta. Quan estigui confitat, afegir els alls i els tomàquets tallats a tossos petits i deixar fer a foc lent uns 10 minuts més.

Per preparar la massa, desfem el llevat amb l’aigua, barregem la farina amb la sal i li afegim l’aigua amb el llevat, anem treballant i anem posant les cullerades d’oli del sofregit.

Treballar la massa uns 10 minuts, fins que en quedi compacta i deixar-la reposar una hora en un bol untat amb oli i tapada amb un drap una mica humit.

Dividir la massa en dues parts i reservar una mica per fer la decoració del damunt.

Estirar la massa amb un corró, posar el sofregit al damunt, el bacallà a trossets petits, els ous tallats petits, les olives a rodanxes, els pebrots del “piquillo” tallats a tires i les escopinyes, escampar una mica d’anet pel damunt.

Estirar l’altra part de la massa i tapar l’empanada. Fer unes tires de massa per fer la decoració que vulgueu.

Pintar-la amb ou batut i fer-li un forat al mig perquè surti el vapor i no rebenti.

La posem al forn, prèviament escalfat a 200 graus, uns 10 minuts perquè pugi la massa rapidament, després baixem la temperatura a 180 graus i la deixem uns 20 o 30 minuts més, anant controlant que no es cremi.

Si no voleu tenir tanta feina, podeu comprar dues masses d’empanada i fer el mateix procediment.

Tags: Bacallà, Empanada, escopinyes

Notícies semblants: