Ingredients:
- 1/2 quilo de bacallà al punt de sal, esmicolat
- Dues patates
- Quatre ous
- Una ceba tendre
- Dos grans d’all
- Julivert
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Comencem pelant i rentant les patates per després tallar-les a bastonets molt fins, el que diem patates palla. Les fregim en oli ben calent, quan estiguin daurades les traiem i les deixem sobre un paper absorbent perquè escorrin tot l’oli.
Aprofitant una mica de l’oli de fregir les patates, el posem en una paella i quan sigui calent, fem un sofregit amb la ceba i els alls tot trinxat ben petit. Quan la ceba estigui enrossida, afegim el bacallà i remenem.
Incorporem les patates i els ous batuts, baixem el foc una mica, anem remenant fins que l’ou comenci a quallar i espolsem una mica de julivert pel damunt. Ens ha de quedar com un remenat d’ous.
Aquesta és una recepta portuguesa anomenada Bacallà à Bràs.