L’escalinata de la Sagrada Família obligarà a enderrocar tota una illa de cases de l’eixample barceloní.


4
2.4k shares, 4 points

L’Associació de veïns de la Sagrada Família en peu de guerra contra la construcció de l’escalinata a la façana de la Gloria del Temple i disposats a començar una sèrie de manifestacions per demanar als polítics que prenguin una decisió abans de les eleccions municipals del mes de maig.

Si aquesta polèmica construcció es dugués a terme, s’haurien d’enderrocar prèvia expropiació, uns 1000 habitatges i 300 locals comercials, tota l’illa formada pels carrers Mallorca, Sardenya, Marina i València, unes 3.000 persones s’haurien de reallotjar en quedar-se sense el seu pis.

El pròxim 19 de Març farà 137 anys de la col·locació de la primera pedra de la Basílica obra d’Antoni Gaudí i que quedarà definitivament acabada l’any 2026.

El projecte és que la porta principal del Temple que dóna al carrer Mallorca estigui a cinc metres d’alçada i per poder accedir s’haurà de construir una gran escalinata, que en principi semblava projectada per Gaudí.

L’any 1976 quan es va aprovar el Pla General Metropolità es preveia fer un gran passeig des del carrer Aragó fins a carrer Mallorca que donés accés a la porta de la Gloria de la Sagrada Família i aquesta fos visible des de la Diagonal. En aquells moments el desaparegut José Luis Núñez un dels grans constructors del moment i l’amo de les cantonades de Barcelona, es va proposar construir en el lloc on ara es vol fer l’escalinata.

Una comissió del Patrimoni del Ministeri d’Educació i Ciència va dictaminar que en el projecte de Gaudí no figurava la construcció de cap escalinata, cosa que corroborava l’arxiu del Col·legi d’Arquitectes, per tant la immobiliària Núñez i Navarro podia construir tranquil·lament l’edifici que ara és un dels que es planteja enderrocar. Sembla que la idea va ser dissenyada pels ajudants de Gaudí anys després de la seva mort.

I aquí tenim la controvèrsia entre l’Associació de Veïns que s’aferren a aquest argument i el Patronat de la Sagrada Família que defensa la construcció de l’escalinata.

La Sagrada Família és el monument més visitat de tota Espanya, més de 4.500.000 de persones la van visitar l’any 2017, sabem que aporta molts beneficis a l’economia de la ciutat, però els veïns també se senten envaïts per aquesta gran influència de gent.

Els veïns han convocat manifestacions per pressionar a l’Ajuntament a què prengui una decisió abans de les eleccions municipals. Sortiran al carrer cada tercer dissabte de mes fins a les eleccions del mes de maig: 16 de febrer, 16 de març, 20 d’abril i 18 de maig. A part també aprofitaran la campanya electoral per pressionar els partits polítics, fent debats i altres actes.


T'agrada? Compartiex-ho!

4
2.4k shares, 4 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
13
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
1
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
15
m'entristeix
M'interesa M'interesa
3
M'interesa
Em fascina Em fascina
2
Em fascina

3 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada