Recepta de Cuina, Com es fa – Pastís de poma


Ingredients:

  • Una làmina de pasta de full
  • Dues pomes
  • Melmelada d’albercoc o préssec.

Ingredients per la crema pastissera:

  • 1/2 beina de vainilla
  • 3 rovells d’ou
  • 400 ml de llet
  • 35 g de maizena
  • 75 grams de sucre

Preparació de la crema pastissera:

En un cassó posem la llet junt amb la beina de vainilla, quan comenci a bullir, retirar-la de foc, treure la beina i deixar que es refredi una mica.

En un bol posem els rovells d’ou amb el sucre,  la maizena i ho batem tot. Anem afegint la llet a poc a poc i remenant contínuament, ho posem en un cassó i tornem a posar-lo al foc, remenant fins que es vagi espessint, ha de quedar com una crema consistent.

Preparació:

Estendre la làmina de pasta de full en una superfície enfarinada i amb l’ajuda d’un corró anar estenent-la fins a aconseguir la mida del motlle on farem el pastís.

Untar el motlle amb mantega, si fem servir un motlle de silicona, no cal, posar la pasta de full acoblant-la al motlle,  doblegar endins els trossos sobrants fent una vora. Punxar la base amb una forquilla i posar al damunt mongetes seques o cigrons, per tal que quan la fornegem no s’infli.

Ficar-la al forn, prèviament escalfat a 220 graus uns 8 minuts, simplement que quedi una mica daurada.

Traiem la base del forn, retirem les mongetes o cigrons i posem la crema pastissera al damunt i per sobre les pomes pelades i tallades a fines làmines.

Pintar les pomes i les vores del pastís amb melmelada dissolta amb una cullerada d’aigua i tornar a ficar-la al forn uns 10 minuts perquè la fruita quedi daurada.

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
12
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
1
Em diverteix
M'agrada M'agrada
2
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
1
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
2
Em fascina

Comentaris 0

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

També et pot agradar ...

Més CUINA

No et perdis