Un nou model de senyalització pels camins de Catalunya


0
534 shares

La Direcció General de Turisme (DGT), del Departament d’Empresa i Coneixement, de la Generalitat de Catalunya ha fet un Manual per la senyalització de camins per a la mobilitat no motoritzada, que es vol implementar al nostre país.

La seva elaboració ha comptat amb la col·laboració de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), i la Diputació de Barcelona, entre d’altres.

Actualment no existeix un model de senyalització unificat en l’àmbit internacional, cada país té els seus propis costums de senyalitzar els camins, però hi ha dos models força consensuats: el d’itineraris i excursions i el de camins en xarxa.

En el de camins en xarxa els camins estan interconnectats per nodes, indrets o poblacions que actuen com punt d’encreuament que permet la coexistència de petits i grans itineraris. Aquest és el model adoptat per la Generalitat per fer el Primer Manual de Senyalització de Camins.

Amb aquest manual es vol aconseguir:

  • La connectivitat de tot el territori per a usuaris no motoritzats.
  • Poder portar a terme pràctiques de lleure i cultura, tant pels residents com pels visitants i així contribuir al desenvolupament d’activitats econòmiques de la zona.
  • Facilitar la mobilitat
  • Tenir un pla d’ordenació tant per l’accés motoritzat com no del medi rural i espais naturals.
  • Valorar els camins històrics, tradicionals i el seu patrimoni.
  • Donar a conèixer la conservació i la defensa dels camins públics.

Catalunya disposa d’uns 4.500 quilòmetres de Camins i Senders de Gran Recorregut homologats (GR) i altres de petits recorreguts. En els darrers anys s’ha incrementat molt el costum de fer senderisme, fet que ha generat noves necessitats de senyalització, tant pel medi ambient com per garantir la seguretat dels excursionistes.

Us podeu descarregar el PDF aquí: Manual de senyalització de camins per a la mobilitat no motoritzada


T'agrada? Compartiex-ho!

0
534 shares

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
1
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
5
M'interesa
Em fascina Em fascina
1
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada