Ingredients:
- Una rajada d’un kg aproximadament
- 4 patates
- 5 grans d’all
- 3 tomàquets petits
- 2 fulls de llorer
- Un got petit de vi blanc sec
- Pebre vermell dolc
- 1 bitxo
- Julivert
- Fumet de peix
- Sal pebre blanc i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
En una cassola amb una mica d’oli fregim 3 alls i el bitxo, quan estiguin daurats els traiem i els aixafem al morter, junt amb el bitxo, com si anéssim a fer una picada.
En el mateix oli tallem els altres 2 grans d’all ben petits i els posem a la cassola, afegim els alls aixafats amb el bitxo i de seguida els tres tomàquets ratllats. Anem fent el sofregit a poc a poc.
Afegim una cullerada de farina, el pebre vermell dolç i els fulls de llorer, remenem i incorporem el vi blanc. Deixem reduir una mica i aboquem el fumet de peix.
Pelem les patates i les tallem esqueixades perquè treguin el midó i el suquet ens quedi una mica més espès. Quan el fumet arrenqui el bull, tirem les patates, tapem la cassola i les deixem fer.
Quan les patates estiguin ja quasi cuites, afegirem la rajada salpebrada i tallada a trossos grans i la deixarem coure uns 7 o 8 minuts. Rectifiquem de sal i espolsem una mica de julivert pel damunt. Deixem reposar uns minuts abans de servir.