Per què els catalans canviem d’idioma quan algú ens parla castellà?


Aquesta és la pregunta que es fa una noia de Kentucky en un vídeo que s’ha fet viral a les xarxes. Chloe Phillips no entén per què en un grup de persones que parlen català, quan s’afegeix un altre que viu a Catalunya i entén perfectament el català, però no el parla, automàticament canviem a castellà.

Chloe creu que hauria de ser aquesta persona la que hauria de fer l’esforç de parlar català i no a l’inrevés i ens demana que abandonem aquest costum.

I quanta raó que té, no estem parlant de parlar amb una persona que ve de fora de Catalunya, llavors és normal que nosaltres que dominem les dues llengües li parlem en la que ens pugui entendre, estem parlant de gent que viu i en molts casos nascuts a Catalunya.

El vídeo publicat a Twitter ja té més de 90.000 visualitzacions i en el seu perfil es defineix com enamorada de Catalunya.

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
41
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
6
Em diverteix
M'agrada M'agrada
2
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
6
m'entristeix
M'interesa M'interesa
5
M'interesa
Em fascina Em fascina
7
Em fascina

Comentaris 3

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. És una pregunta que jo també em faig. Especialment quan veig tot el geup d’amics del meu fill parlant en castellà, perquè un d’ells no parla català habitualment a casa, però l’entén perfectament i el parla a classe.

  2. es deu a que a gent de la meva generacio ens vn educar en el franquisme i es consideraba una falta de educacio parlar en catala cuan algu no l entenia, sobretot perque habia estat proibit el seu enseñament i axi sa anat gent casi sene donarae conta ningu, al anys 40 -50-y dirte que 60 era casi necesari ferho aixi,als 70 ja no tan i a la democracvia no s a aconseguit treure la costu,km.

Més ACTUALITAT

No et perdis