Sabeu perquè algunes petxines tenen un forat quasi perfecte?


De petits segur que hem passejat per la vora del mar recollint petxines i moltes vegades ens hem trobat alguna amb un forat quasi perfecte, com si l’haguessin fet amb un trepant perquè nosaltres ens poguéssim fer un collaret.

L’explicació és obra de la naturalesa i el responsable no és un altre que un cargol marí, el cargol lluna Naticarius hebraeus, més conegut com el cargol assassí.

Al cargol assassí li encanten les petxines, però com tenen una closca molt dura ha de fer alguna cosa per perforar-la. Quan troba una cloïssa enterrada a la sorra, l’abraça amb una mena de peu que té i la bloqueja, llavors comença a segregar un àcid que dissol a poc a poc la closca de la cloïssa i així té accés amb la seva llengua per menjar-se la carn de la pobra víctima.

Així que ja ho sabeu, quan trobeu una petxina foradada, penseu en la pobra víctima del cargol assassí.

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
12
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
5
Em diverteix
M'agrada M'agrada
15
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
11
m'entristeix
M'interesa M'interesa
20
M'interesa
Em fascina Em fascina
51
Em fascina

Comentaris 0

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Més NATURA

No et perdis