Viatge al País dels Blancs – Un llibre per llegir aquest Sant Jordi


1
1 share, 1 point
“Necesito contar ésta historia hasta que no haya más historias como ésta que contar” Aquestes són les paraules que l’Ousman Umar té a la portada del seu Facebook.

Un dels llibres que trobarem a totes les llibreries catalanes aquest Sant Jordi és “Viatge al País dels Blancs” d’Ousman Umar, un noi ghanès que va arribar a Catalunya perquè li agradava el Barça.

La història de l’Ousman és d’aquelles que ens arriba al cor, plena de dolor i experiències negatives en el seu llarg viatge des del seu país fins al nostre, però envoltada d’aquell punt de sort que tota persona té en algun moment de la seva vida.

L’Ousman va abandonar el seu petit poble de Ghana amb 9 anys per anar a treballar en un taller mecànic de Techiman, una ciutat al centre del seu país. Havia escoltat moltes històries que parlaven d’Europa i es va proposar que algun dia vindria i aquí trobaria el paradís.

Quan va decidir començar el viatge, va arribar a Líbia travessant el desert amb una màfia de tràfic de persones, allà va estar treballant durant 5 anys fins a aconseguir els diners necessaris per fer el llarg viatge que tenia pel davant.

Per fi va arribar a Europa en pastera, després de molts patiments i veure molts morts pel camí, de les 46 persones que van sortir de Líbia amb ell, tan sols van arribar 6.

Després de passar per Canàries, va arribar a Barcelona, la ciutat del Barça i la ciutat de la sort per l’Ousman Umar. A Barcelona va conèixer a una família que va decidir ajudar-lo, el van acollir i gràcies a ells va poder accedir legalment ala seva primera feina, arreglar bicicletes al mateix temps que estudiava.

Després de 10 anys ha passat de ser pràcticament un analfabet a ser universitari. Primer va començar fent Química i més tard va canviar a Relacions Públiques i Màrqueting. Actualment està fent un màster en Direcció de Cooperació Internacional a ESADE.

Conscient que el seu cas és un cas de sort d’entre els milers de joves que arriben a Europa, vol retornar una mica de la sort que ha tingut, treballant per la gent del seu país i d’aquesta idea neix NASCO Feeding Minds, una organització no governamental creada per l’Ousman, que té com a objectiu crear una xarxa d’aules d’informàtica en les escoles rurals de Ghana.

Si vols conèixer més a fons la tasca que fa NASCO, visita: NASCO Feeding Minds

I si vols conèixer la història completa de l’Ousman Umar, llegeix “Viatge al País dels Blancs”. L’Ousman el dia de Sant Jordi estarà signant el seu llibre a:

De 12 h a 13 h – ALTAÏR – Parada a Rambla Catalunya amb Diputació.

De 13 h a 14 h – UNIVERSITÀRIA BENVIL – Parada a Rambla Catalunya amb Diputació

De 19 h a 20 h – ABACUS L’ILLA – Parada davant L’Illa (Avinguda Diagonal, 569)


T'agrada? Compartiex-ho!

1
1 share, 1 point

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
1
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
2
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
1
m'entristeix
M'interesa M'interesa
2
M'interesa
Em fascina Em fascina
2
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada