Recepta de Cuina, Com es fa – Mongetes estofades amb crans de riu


Ingredients:

  • 1/2 quilo de mongetes blanques seques
  • 16 crancs de riu
  • Una ceba
  • Una cabeça d’alls
  • Un pebrot verd
  • Un pebrot vermell
  • Dos tomàquets madurs
  • 4 claus d’espècie
  • Una pastanaga
  • Dos fulls de llorer
  • Pebre vermell dols
  • Un bitxo
  • 1/ got de conyac
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra

Preparació:

La nit anterior posem les mongetes en remull, en una cassola amb aigua que les cobreixi.

L’endemà les rentem i les posem escorregudes en una cassola, les cobrim amb aigua i afegim una mica de sal. Les posem a foc molt baix perquè no se separi la pell de la mongeta.

Quan trenqui el bull, començaran a fer una mica de bromera, la traiem amb una cullera i afegim la cabeça d’alls, de la que haurem reservat dos grans per la salsa, una ceba amb els 4 claus clavats, la pastanaga i el llorer, ho deixem coure a foc molt lent una hora i mitja, sobretot no han de bullir.

Tampoc hem de ficar el cullerot i remenar, simplement hem de sacsejar la cassola, per evitar trencar-les.

Mentre es couen les mongetes preparem el sofregit i els crancs.

En una paella amb una mica d’oli preparem el sofregit amb una ceba i els dos pebrots, tot tallat a trossos petits, incorporem el bitxo tallat a trossos i remenem. Afegim els dos grans d’all que havíem reservat ben trinxats, salpebrem i deixem que es vagi fent a foc lent.

Posem una cullerada de pebre vermell dolç i els tomàquets ratllats,  continuem fent a poc a poc uns 10 minuts més. El més important d’un bon sofregit és que es vagi fent a foc molt lent.

Posem un got d’aigua de la cocció de les mongetes i ho passem per un col·lador xinès o una batedora perquè ens quedi una salsa homogènia.

Rentem els crancs i els salem, els posem en una cassola, afegim el conyac i flamegem. Quan s’apagui la flama, deixem reduir una mica l’alcohol i afegim la salsa, remenem tot bé i ho aboquem a la cassola de les mongetes 20 minuts abans d’acabar la cocció, rectificar de sal i deixar que acabi de coure tot junt, que vagi fent xup-xup, sacsejant la cassola de tant en tant.

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
1
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

Comentaris 0

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

També et pot agradar ...

Més CUINA

No et perdis