Recepta de Cuina, Com es fa – Cargols a la llauna


5
3 shares, 5 points

Abans de començar amb la recepta dels típics cargols a llauna que fan a les comarques lleidatanes, direm que tradicionalment els cargols a la llauna no es rentaven, es feien al foc de llenya, coent-se en la seva pròpia bava i a molts llocs els continuen fent així.

Actualment i suposem que per motius d’higiene alimentaria, s’acostumen a rentar, ja que a més de fer-los al foc de llenya, també els fem al forn de casa. En ambdós casos, el que sempre hem de fer és tenir-los en dejuni almenys una setmana.

Ingredients:

  • Cargols de la varietat Boves
  • Una cabeça d’alls
  • Julivert
  • Sal gruixuda
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra
  • Allioli i salsa vinagreta per acompanyar.

Preparació:

Com hem dit abans, els cargols han d’estar purgats, és a dir, han d’estar almenys una setmana en dejú.

Aquí ja ve la discussió sobre si es renten o no, jo particularment els rento amb una mica d’aigua, sense submergir-los, tan sols per treure la terra i impureses que pugui tenir la closca.

Agafem una safata de llauna i posem una capa de sal gruixuda, col·loquem els cargols damunt amb la part oberta cara amunt i ajustats perquè no es tombin.

Salpebrem una mica i els posem al foc de llenya o si els fem al forn, s’ha de fer a 220 graus, amb la graella i el forn tots dos encesos simultàniament.

Als 7 o 8 minuts els traiem, afegim all i julivert trinxat amb una mica d’oli pel damunt, Els tornem uns minuts més al foc o al forn. Sabrem que estan fets quan la part oberta es comenci a tornar daurada.

Per acompanyar fem un bon allioli i una vinagreta.


T'agrada? Compartiex-ho!

5
3 shares, 5 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
33
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
8
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
1
m'entristeix
M'interesa M'interesa
6
M'interesa
Em fascina Em fascina
11
Em fascina

2 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

  1. Els caragols a la llauna no es posen al forn no porten julibert i no s.hi possa sal a sota.es coloquen boca amunt…es salen i cuan començen a ballugar s.hi afegeix el oli d.oliva…i cuan l.oli bulleig si afeixeix el pebre…..es baixa el foc i amb una cullera es toca el cul del caragol…al moment que queda com engatxat es treu la llauna…….i sempre es fan al foc.brassa.cuina.o palla….TOT EL QUE S.HI AFEIXES DE MES …ALL I JULIBERT…CONNYAC O ALTRES ES PERQUE NO ELS SABEU CUINAR…es diuen a la llauna per a degustar el caragol bullit a la closca amb oli i saborejar la pressencia del pebre i la sal.SALUT !!*!!