CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Calamars a la Romana

Ingredients:

  • Dos o tres calamars mitjans
  • Un ou
  • 100 grams de farina
  • 5 grams de llevat en pols
  • 100 ml. d’aigua
  • Una llimona
  • Sal, oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Netejar i rentar els calamars, deixant només el cos dels calamars, els tentacles i les aletes els podem reservar per fer una paella o un altre plat.

Tallar els calamars en anelles d’un centímetre de gruix aproximadament i les deixar-les damunt un drap perquè escorrin tota l’aigua.

En un bol  batre l’ou, afegir l’aigua i continuar batent fins que s’integri. Incorporar la sal, el llevat en pols i la farina a poc a poc, sense parar de remenar amb unes varetes, perquè no faci grumolls. Quan tinguem una pasta cremosa afegirem una cullerada d’oli i deixarem reposar 10 minuts.

Passem les anelles de calamars per la pasta cremosa i els fregirem en una paella amb abundant oli ben calent. Els donem la volta perquè es facin pels dos costats i quan comencin a daurar-se les traiem i les deixem escórrer en paper absorbent.

Servir acompanyats de llimona i una bona salsa maionesa.

Tags: Calamars, romana

Notícies semblants: