Ingredients:
- Un jarret de vedella
- Una ceba
- Dos grans d’all
- Un tomàquet
- Una copeta de conyac
- Farina per arrebossar
- Un full de llorer
- Sal, sucre, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Ingredients per l’acompanyament:
- Dues patates grans
- Set o vuit pastanagues baby
- 150 grams de pèsols
- Pa de motlle
- Un got de llet
Preparació:
Salpebrar el jarret de vedella tallat a trossos prims i enfarinar-los.
Fregir-los en una paella amb una mica d’oli, quan es comencin a daurar, retirar-los i posar-los en una cassola.
En el mateix oli posar la ceba ratllada i deixar que es caramel·litzi, a foc lent uns 15 minuts, afegir els alls, el tomàquet amb un polsim de sucre per trencar l’acidesa i deixar a foc lent uns 10 minuts més.
Quan tinguem el sofregit fet afegim la copa de conyac, deixem que s’evapori l’alcohol i l’aboquem a la cassola on tenim el fricandó. Afegim el full de llorer, una mica d’aigua i deixem coure de 20 a 30 minuts a foc lent.
Saltem les pastanagues i els pèsols i els afegim a la cassola uns 10 minuts abans d’acabar la cocció del fricandó.
Mentre es fa el fricandó bullim les patates amb la seva pell en una olla amb aigua i sal. El temps dependrà de la mida de les patates, però aproximadament entre 10 i 15 minuts.
Quan les tinguem cuites les tallem a trossos grans i les afegirem a la cassola en l’últim moment, tan sols perquè agafin el gust de la salsa del fricandó.
Agafem una llesca de pa i amb l’ajuda d’un motlle el tallem en rodó, el suquem amb una mica de llet i el fregim. Servirà per acompanyar el plat.