CUINA

Recepta de Cuina, com es fa – Ous passats per aigua

Actualment no és una forma molt popular de coure els ous, potser pel tema de la salmonel·la tendim a coure’ls més temps, però pels nostres avis era un menjar molt freqüent, així que us recordarem com els feien.


Ingredients:

  • Un ou per persona
  • Sal
  • Pa
  • Tòfona (opcional)

Preparació:

Treure els ous de la nevera 1/2 hora abans de fer-los, així evitarem que es trenquin quan entrin en contacte amb l’aigua bullent.

Posar aigua a bullir, quan arrenqui el bull introduir els ous amb la closca i deixar coure 3 minuts, ni més ni menys, són els minuts exactes perquè la clara quedi cuita i el rovell a punt de sucar-hi pa i no ens quedin ni crus ni durs.

És important afegir-los a l’aigua en el moment que arrenqui el bull, si esperem que bulli més fort, també és fàcil que es trenquin.

Un cop cuits els posem en oueres i trenquem la closca per la punta més prima, afegim una mica de sal i si teniu tòfona molt millor. Ja només queda que sucar-hi pa tallat a tiretes primes.

Tags: Ous

Notícies semblants: