FESTES

Tot el que has de saber de la Festa Major de Sants 2019

Les Festes de Gràcia  donen pas a la Festa Major de Sants i si una cosa tenen en comú les dues festes barcelonines, és el costum de guarnir els seus carrers.

Com la Vila de Gràcia, Santa Maria de Sants era un municipi independent de Barcelona fins a l’any 1897 que es va annexionar a la Ciutat Comtal i ja des de mitjans del segle XIX tenim notícies de la celebració de les Festes de Sants el dia del seu patró, el 24 d’agost Sant Bartomeu.

L’any 1943 es va fer el primer concurs de guarniment de carrers i durant els anys següents es va anar celebrant, encara que sense gaire èxit fins que va acabar desapareixent. Des del 1970 fins al 1984 no es decoraven els carrers, la Festa Major de Sants era molt més avorrida, faltava aquella màgia de passejar pels carrers engalanats.

L’any 1985 es va recuperar aquesta tradició tan emblemàtica que havia tingut Sants al llarg de tants i tants anys d’història i que ha perdurat fins al dia d’avui. Els veïns i veïnes de Sants ja estan treballant de valent per acabar de decorar els 14 carrers que s’engalanaran aquest any per donar la benvinguda a la Festa Major de Sants.

  • Carrer Alcolea de Baix entre pg. Sant Antoni i Valladolid – Es convertirà en un Scape Room.
  • Carrer Alcolea de Dalt entre Melcior de Palau i Miquel Àngel – L’alliberament de París del domini nazi durant la II Guerra Mundial.
  • Carrer Finlàndia entre Antoni Capmany i Burgos – Super Mario Bros i els seus amics.
  • Carrer Galileu entre Melcior de Palau i Rajolers – Illa Tortuga amb un tresor amagat.
  • Carrer Guadiana entre Sants i Rei Martí – La pel·lícula Coco de Disney.
  • Carrer Papin entre Rosés i Miquel Àngel – Espai de lleure antic amb un carrusel de cavallets.
  • Plaça de la FargaJocs de taula de tota la vida.
  • Carrer Robrenyo entre Numància i Guitard – Entre el cel i l’infern.
  • Carrer Rosés entre Tenor Massini i la rambla Brasil – Museu de la joguina.
  • Carrer Rossend Arús entre plaça la Farga i carrer Victòria.
  • Carrer Sagunt entre Manzanares i Jocs Florals – El Palau de la Música.
  • Carrer Valladolid entre Alcolea i Vallespir – El geni Salvador Dalí.
  • Carrer Vallespir entre plaça del Centre i Melcior de Palau – El cinema dels 80, TerminatorGremlins
  • Carrer Vallespir de Baix entre plaça del Centre i carrer Bethencourt – Fàbrica tèxtil, un homenatge a les dones que hi treballaven.

La Festa Major de Sants dona el tret de sortida el dissabte 24 a les 10 del matí amb l’Ofrena Floral a Sant Bartomeu a l’església de Santa Maria de Sants, per continuar a la tarda amb el Pregó de Festa Major a càrrec de Toni Rovira, a les 20 h al Parc de l’Espanya Industrial.

Parc de l’Espanya Industrial

A partir d’aquí tota una setmana de festa i xerinola, però amb respecte i educació, recordem que per una bona convivència seria bo que tots respectéssim un mínim de normes.

La Festa també descansa: Del diumenge al dijous la Festa acabarà a les 02.00 h i divendres i dissabte s’allargarà una hora més, fins a les 03.00 h. Després pararà la música, no es vendran begudes i tothom a dormir per estar fresc l’endemà.

Evitem accidents: No portem gots de vidre als carrers, els bars ja no els subministraran i també facilitaran l’entrada als lavabos a qualsevol persona, sigui client o no.

Sants antimasclista: A la Festa Major de Sants, Només  és SÍ. Dues parelles vetllaran pel compliment del Protocol d’actuació contra les agressions masclistes.

En definitiva, seguint aquests quatre consells gaudirem d’una millor Festa Major de Sants.

Us deixem amb  el programa complet de la Festa Major de Sants – Bona Festa

 

Notícies semblants: