Després de 118 anys, el Funicular del Tibidabo ja és història.


1
7 shares, 1 point

Quants cops haurà pujat el funicular del Tibidabo des d’aquell 3 de juliol de 1901 quan va fer el primer trajecte? Infinitat de viatges i segur que la majoria de catalans hem fet algun d’ells.

La idea va sorgir d’un amic del professor de música dels fills del Dr. Andreu, Salvador Andreu i Grau, l’impulsor de la construcció del Parc d’Atraccions del Tibidabo a principis del segle XX, quan en un viatge a Suïssa va veure un fulletó d’un funicular que no va dubtar en ensenyar-li al Dr. Andreu com una possible solució per pujar fins a la muntanya del Tibidabo.

El Dr. Andreu ràpidament va agafar la idea i la va fer realitat. Bonaventura Roig i Queralt va ser l‘enginyer encarregat de la seva construcció i encara que el viatge de prova es va fer el 3 de juliol, la inauguració oficial no va ser fins a finals d’octubre de 1901, un cop realitzades totes les proves per garantir la seguretat dels viatgers.

El passat 15 de setembre va fer el darrer trajecte, el mític funicular del Tibidabo, passarà a la història per donar la benvinguda a la Cuca de Llum, un nou funicular del segle XXI, amb les tecnologies més modernes.

Maqueta de la nova Cuca de Llum

La nova Cuca de Llum, més que un funicular serà una nova atracció del parc, amb major visibilitat, unes vistes panoràmiques de la ciutat de Barcelona i amb capacitat per a 252 persones per cada viatge, 132 més que actualment i naturalment en menys temps, tan sols trigarà 3 minuts en l’ascensió a la muntanya del Tibidabo.


T'agrada? Compartiex-ho!

1
7 shares, 1 point

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
14
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
2
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
87
m'entristeix
M'interesa M'interesa
3
M'interesa
Em fascina Em fascina
5
Em fascina

3 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada