Com cada any l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona ha celebrat el seu Concurs al Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya, que aquest any ha arribat a la seva XII edició a la qual s’han presentat 70 pastisseries de tot l’Estat.
Toni Vera, de la Pastisseria Canal de Barcelona ha guanyat per segona vegada el guardó que l’acredita com a millor artesà de croissant de mantega de tot l’Estat. L’any 2016 va guanyar per primer cop.
La Pastisseria Canal, fundada l’any 1970 per Xavier Canal, té dos locals a la Ciutat Comtal, una al carrer Muntaner, 566 i l’altre al carrer Calvet, 15.
Tornem a ser el Millor Croissant Artesà de l'Estat!!!!
Gràcies al jurat d'enguany, i a @EPGB_Barcelona i @gremi_news per l'excel·lent organitzazció.
—
Volvemos a ser el Mejor Croissant Artesano de España. Gracias a todos los que lo habéis hecho posible.#canalpastisseria pic.twitter.com/JVtqBln3QS— PastisseriaCanal BCN (@CanalPastis) October 8, 2019
El pastisser Toni Vera un estudiant de Química de Badalona que va començar a treballar al Forn Bertran, cinc anys més tard al Forn Bubó i Comas per acabar a la Pastisseria Canal, on treballa actualment.
El jurat del Concurs al Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya, valora el gust, l’alveolat, el fullat, el color, el format i l’acabat. Toni Vera va obtenir la següent puntuació en cada característica:
- Gust – 40 punts
- Alveolat – 15 punts
- Fullat – 15 punts
- Color – 10 punts
- Format – 10 punts
- Acabat – 10 punts
Toni Vera agafa el relleu d’Albert Roca de les pastisseries Sant Croi de Barcelona, que l’any passat va guanyar també per segona vegada, les edicions del 2009 i del 2018.
Toni Vera, de la pastisseria Canal, torna a guanyar el concurs de millor croissant d’Espanya: https://t.co/agHRTeZ3fE
— PastisseriaCanal BCN (@CanalPastis) October 8, 2019