Del 5 al 7 de maig podrem veure la pluja d’estels dels Eta-Aquarids.


1
1 point

Aquesta nit podrem observar la tercera pluja d’estels de l’any. A principis de gener vàrem poder veure els Quadràntids, a finals d’abril els Lírids i ara ens visiten els EtaAquarids.

Els EtaAquàrids són meteorits associats al cometa Halley, són fragments que fa centenars d’anys es van separar del cometa. Es fan visibles durant tot un mes, des del 20 d’abril fins al 20 de maig, encara que les nits de 5 al 7 de maig, són els dies de màxima visibilitat.

No és una de les pluges d’estels més espectaculars de l’any, però sí de la primavera, durant els dies de màxima activitat es pot veure aproximadament un meteor per minut, a les hores d’abans de l’alba, lluny de la lluminositat de les grans ciutats.

Malgrat que la lluna està en fase creixent, si miren al cel poc abans que surti el sol, aquests dies podrem observar la pluja d’estels dels EtaAquàrids.

Després, abans que arribi la gran pluja d’estels de l’any que són els Perseids o Llàgrimes de Sant Llorenç de l’agost, encara podrem veure els Delta Aquàrids a finals de juliol. A l’octubre ens visitaran els Dracònids i per acabar l’any tindrem els Leònids a mitjans de novembre.

Recordeu, aquesta matinada mireu al cel. Us deixem amb un vídeo dels Eta-Aquàrids de l’any passat.

 


T'agrada? Compartiex-ho!

1
1 point

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
1
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
1
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.