Avui fa 139 anys de la col·locació de la primera pedra de la Sagrada Família


1
5.2k shares, 1 point

Avui fa 139 anys de la col·locació de la primera pedra del Temple de la Sagrada Família. Concretament, va ser el 19 de març de 1882 quan l’arquitecte originari, Francesc de Paula Villar, va tenir aquest honor. Més tard va abandonar el projecte per discrepàncies amb l’Ajuntament i va ser Antoni Gaudí un jove arquitecte de 31 anys el que es va fer càrrec de les obres fins que va morir l’any 1926, atropellat per un tramvia, però d’alguna forma l’esperit Gaudí continua en el temple, ja que les seves restes descansen en una capella de la cripta.

Estava previst que la construcció es donés per finalitzada amb 18 torres, l’any 2026, però a causa de la pandèmia no podrà ser. Una obra de més de 144 anys. El finançament d’aquesta gran obra sempre s’ha fet mitjançant donacions privades i entrades dels visitants.

Al llarg d’aquests 139 anys hi ha hagut molts entrebancs que han fet pensar que seria inviable la finalització de l’obra, com l’incendi que es va produir a principis de la guerra civil, incendi provocat que va destruir els plànols i maquetes originals.

Quan van començar les obres el lloc era un descampat, actualment està en ple centre de la ciutat, el lloc més visitat del món a la dreta de l’eixample barceloní.

Si realment acabessin les obres l’any 2026, coincidiria amb el centenari de la mort de Gaudí. Aquest era el repte que es volia aconseguir, però la pandèmia de la Covid-19 ho ha posat molt complicat. Un gran estel de llum coronarà la torre de la Mare de Déu, un estel  fet de vidre lluminós que reflectirà la llum del dia i durant la nit projectarà la seva pròpia llum.

 

Com serà la Sagrada Família un cop acabada

 

Com s’han aixecat les torres centrals


T'agrada? Compartiex-ho!

1
5.2k shares, 1 point

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
6
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
1
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
2
Em fascina

One Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.