Per què fem el canvi d’hora dos cops a l’any i des de quan?


-3
182 shares, -3 points

Els nostres avis no tenien aquest problema, l’horari era el mateix tot l’any, però des de fa uns quants, cada sis mesos hem de canviar l’hora. La matinada del diumenge vinent tornarem a fer-ho, aquest cop haurem d’endarrerir els rellotges una hora per entrar en l’horari d’hivern, a les tres seran les dues. Quan arriba aquest moment sempre ens preguntem, dormirem una hora més o una hora menys?

Aquesta mesura es va començar a aplicar a partir de l’any 1974 fins que l’any 1981 la Unió Europea va fer una directiva que es va renovant cada quatre anys i potser aquest serà un dels últims cops que ho farem, ja que la Unió Europea està estudiant que els països adoptin una hora fixa per a tot l’any.

Segons els experts és una mesura per adaptar la nostra vida a les hores de sol i d’aquesta manera aconseguir un estalvi energètic, no deixa de ser el que feien i fan els agricultors i ramaders. A tot l’Estat s’estima que l’estalvi pot arribar a ser d’un 5% del consum, uns 300 milions d’euros aproximadament. Altres experts també asseguren que millora la seguretat viària, fomenta el turisme i l’oci,

Però també hi ha molts detractors d’aquest sistema i últimament s’han produït molts debats i discussions al seu voltant, arribant fins i tot a pensar que no s’hauria de fer, però quin horari seria el millor, el d’estiu o el d’hivern?

La Plataforma Reforma Horària aconsella quedar-se tot l’any amb l’horari d’hivern, és a dir que el dia comenci abans i a la tarda es faci fosc més aviat. De moment no s’ha arribat a un acord i continuarem uns anys més amb els canvis d’horari.

El que és segur és que fer aquest canvi dos cops a l’any, a finals de març i a finals d’octubre, afecta la nostra salut, sobretot en els infants i les persones grans, que els hi costa més adaptar-se al canvi. En aquest any de pandèmia molts es pregunten si cal que tinguem una hora més en aquest maleït any.

Aquesta nit podrem dormir una hora més, però ja cal que comencem a canviar tots els rellotges de la casa, sort que els mòbils, ordinadors i tauletes ja ho fan ells sols.


T'agrada? Compartiex-ho!

-3
182 shares, -3 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
4
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.