CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Pizza dolça de maduixots i dues xocolates

Ingredients per a la massa:

  • 375 grams de farina de força
  • 250 ml d’aigua
  • 15 grams de llevat de forner
  • 10 grams de sucre
  • Un polsim de sal
  • Dues cullerades d’oli d’oliva verge extra

Ingredients per a la Pizza:

  • Maduixots
  • 150 grams de xocolata fondant negre
  • 50 grams de xocolata fondant blanc
  • 50 ml. de nata
  • 50 grams de mantega.

Preparació de la massa:

En un bol gran posem la farina, el sucre i un polsim de sal. Remenem bé perquè s’integrin tots els ingredients.

En un got dissolem el llevat amb l’aigua, quan ja hagi canviat de color incorporem l’oli i remenem.

Anem afegint l’aigua amb el llevat i l’oli a la farina, remenant contínuament. Comencem a pastar fins que ens quedi una bola que no s’enganxi al voltant del bol. Tapem el bol amb un drap i deixem reposar la massa unes dues hores a temperatura ambient.

Un cop fermentada la massa i amb l’ajut d’un corró i una superfície enfarinada, l’anem estirant i donant-li forma rodona. Deixem reposar tapada amb un drap, uns 10 minuts.

La posem en una safata de forn, protegida amb paper sulfurat i la fem coure amb el forn prèviament escalfat a 200° entre 15 a 20 minuts.

Preparació de la cobertura de xocolates:

En un caçó posem 40 ml de nata i desfem en ella la xocolata negra. Un cop desfeta, la retirem del foc i afegim dues cullerades de mantega.

Fem el mateix procés amb la xocolata blanca, tan sols varien les quantitats, 10 ml de nata, 50 grams de xocolata i una cullerada de mantega.

Recobrim la pizza amb la xocolata negra, posem els maduixots tallats a sobre i amb l’ajut d’una mànega pastissera posem la xocolata blanca pel damunt, fent l’efecte de la mozzarella.

Si no voleu tenir tanta feina, la podeu preparar amb una massa de pizza feta i en lloc de xocolata, utilitzar crema de cacau de dos colors.

Tags: Pizza

Notícies semblants: