Com serà la nova Via Laietana de Barcelona d’aquí a tres anys?


Foto: Ajuntament de Barcelona

Ada Colau continua apostant per reduir la circulació de vehicles a la ciutat de Barcelona. Ara s’han iniciat els tràmits administratius per tal de remodelar una de les vies que connecta la part alta de l’eixample amb el port i la Barceloneta, la Via Laietana.

A finals del 2021 s’iniciaran les obres que es preveu que estiguin enllestides a mitjans del 2023 i que tenen una inversió prevista de 34 milions d’euros, per reurbanitzar el poc més d’un quilòmetre que té el carrer (1.090 m).

Els vehicles particulars tan sols podran circular en sentit mar i a un màxim de 30 km/h, a excepció dels residents que podran utilitzar el carril bus-taxi en sentit muntanya. El transport públic tindrà un carril en cada sentit i al mig hi haurà un carril bici segregat.

Foto: Ajuntament de Barcelona

Les voreres s’ampliaran dels 2,5 metres actuals fins a 4,15 metres, donant així més protagonisme al vianant, la bicicleta i el transport públic sostenible, reduint la contaminació i els sorolls, que els veïns segur que agrairan.

Amb aquesta remodelació també es crearan nous espais verds al voltant de les places i cruïlles que té la Via, com les places d’Antonio Maura, de l’Àngel i d’Antonio López. Els carrers de Junqueras, Àngel J. Baixeras i el de la Fusteria seran pacificats, donant així prioritat la tindran els vianants.

Ahir dijous membres del consistori van presentar el projecte a les associacions de veïns i comerciants de la zona.

Foto: Ajuntament de Barcelona

T'agrada? Compartiex-ho!

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
1
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
1
m'entristeix
M'interesa M'interesa
1
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.