La transformació de la Via Laietana començarà el març del 2022. Voreres amples i menys cotxes


Foto: Ajuntament de Barcelona

Ada Colau continua apostant per reduir la circulació de vehicles a la ciutat de Barcelona. Fa tres anys es van  iniciar els tràmits administratius per tal de remodelar una de les vies que connecta la part alta de l’eixample amb el port i la Barceloneta, la Via Laietana.

Estava previst que les obres s’iniciessin a finals d’aquest any 2021 perquè estiguessin enllestides a mitjans del 2023, però s’han endarrerit uns mesos. Ara l’Ajuntament de la ciutat ha anunciat que començaran el març de l’any vinent. Tenen una inversió prevista de  32,9 milions d’euros, per reurbanitzar el poc més d’un quilòmetre que té el carrer (1.090 m), des de la plaça Urquinaona fins a la plaça d’Antonio López.

Els vehicles particulars tan sols podran circular en sentit mar i a un màxim de 30 km/h, a excepció dels residents que podran utilitzar el carril bus-taxi en sentit muntanya. El transport públic tindrà un carril en cada sentit i al mig hi haurà un carril bici segregat.

Foto: Ajuntament de Barcelona

Les voreres s’ampliaran dels 2,5 metres actuals fins a 4,05 metres, donant així més protagonisme al vianant, la bicicleta i el transport públic sostenible, reduint la contaminació i els sorolls, que els veïns segur que agrairan.

Amb aquesta remodelació també es crearan nous espais verds al voltant de les places i cruïlles que té la Via, com les places d’Antonio Maura, de l’Àngel i d’Antonio López. Els carrers de Junqueras, Àngel J. Baixeras i el de la Fusteria seran pacificats, donant així prioritat als vianants.

Foto: Ajuntament de Barcelona

Amb aquesta transformació, el consistori d’Ada Colau vol convertir la Via Laietana en un lloc per passejar, comprar i visitar els emblemàtics barris de la ciutat, com el Gòtic, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.

Foto: Ajuntament de Barcelona

T'agrada? Compartiex-ho!

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
1
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
1
m'entristeix
M'interesa M'interesa
1
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.