El Tren dels Llacs a punt de fer cent anys, engega temporada amb plena normalitat


Des d’ahir dissabte sant el Tren dels Llacs engega la temporada amb plena normalitat un cop la via entre Balaguer i la Pobla de Segur ha estat restablerta després de l’esllavissada de mitjans de març. Des d’ara i fins a finals d’octubre cada dissabte podrem fer el recorregut per aquests paratges de tres comarques catalanes, el Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà.

Un recorregut de 89 km en el que travessarem 40 túnels i 75 ponts de la Serra del Montsec i que durant els mesos d’estiu podrem fer-ho amb el tren panoràmic. En el primer viatge de la temporada 80 persones de les 280 de capacitat total del Tren dels Llacs han pogut gaudir d’aquest viatge.

La història del Tren dels Llacs està a punt d’arribar al seu centenari. El 3 de febrer de 1924 es va inaugurar el primer tram entre Lleida i Balaguer, malauradament a causa de la Guerra Civil Espanyola es van paralitzar les obres.

En plena postguerra va ser Renfe qui es va fer càrrec d’acabar les obres de la via, l’any 1949 arribava a Cellers, l’any 1950 a Tremp i l’últim tram fins a la Pobla de Segur es va inaugurar l’any 1951. L’any 2004 la gestió del servei del Tren dels Llacs va passar a mans de la Generalitat, qui va restaurar el traçat de la via i finalment l’estiu del 2007 es va tornar a obrir amb una finalitat turística.

En el recorregut podrem contemplar les aigües dels llacs de Sant Llorenç de Montgai, Camarasa, Terradets i Sant Antoni, com s’obren pas entre les altes muntanyes de la serralada del Montsec el Noguera Pallaresa i la Noguera Ribagorçana amb els seus espectaculars congostos com el de Mont-rebei i el de Terradets.

Aquesta temporada la web del El Tren dels Llacs incorpora la venda anticipada de bitllets i davant la pandèmia de la Covid-19 es garanteixen totes les mesures de seguretat. De moment us deixem amb un petit tast virtual.


T'agrada? Compartiex-ho!

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
6
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
6
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
4
M'interesa
Em fascina Em fascina
3
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.