La Generalitat recomana no plantar la Polygala myrtifolia, perquè propaga un bacteri mortal per altres plantes i cultius.


3
1 share, 3 points
Flor de la Polygala myrtifolia

El Departament d’Agricultura va recomanar aquesta primavera que no es plantés un determinat tipus de planta per ser nociva per altres plantes i cultius. Es tracta de la Polygala myrtifolia, una planta molt bonica amb una flor de color púrpura, però una gran propagadora del bacteri Xylella fastidiosa, que pot resultar mortal per altres plantes ornamentals, silvestres o per cultius com els de la vinya, ametllers, cítrics o l’olivera.

La Polygala myrtifolia, és originària de Sud-africa, però en els darrers anys es pot veure en molts jardins o com a decoració de viles i pobles. Els insectes són els que fan de vectors del bacteri, els que el transmeten a altres plantes i de moment no existeix cap tractament efectiu un cop la planta s’ha infectat. La Xylella fastidiosa colonitza la planta, obturant els vasos conductors i provocant l’assecament de les fulles i branques, acabant amb la mort de la planta.

L’arbust de la Polygala myrtifolia

De moment a Catalunya encara no ha arribat, per això la Generalitat recomana que no la importem i comencem a plantar-la al nostre país. On sí que s’han vist és a territoris propers com al País Valencià, Illes Balears o a la Catalunya Nord. El 14 d’agost de l’any passat la Unió Europea ja va confeccionar un Reglament per evitar la propagació dins de la UE. El Reglament UE 2020/2021 de 14 d’agost.

És per això que el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, conjuntament amb el sector recomanen no es planti aquesta planta en espais públics, àrees verdes dels municipis. Tampoc ho hem de fer en jardins particulars si volem preservar la resta de plantes que tinguem a les nostres cases.

Al mateix temps també demanen que si detectem la presència de la Polygala myrtifolia en algun lloc del nostre país, ho comuniquem immediatament al Servei de Sanitat Vegetal del DARPssv.daam@gencat.cat, per prendre mesures abans que es propagui el bacteri de la Xylella fastidiosa.

També us pot interessar:

Ja comença a florir al Pirineu la Tora Blava, la planta més verinosa d’Europa.


T'agrada? Compartiex-ho!

3
1 share, 3 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
1
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
2
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.