Andorra indignada pel documental L’Estafa d’Andorra sobre la corrupció del Principat

L’Estafa d’Andorra és un documental del nord-americà Eric Merola on es repassa la corrupció que ha patit el Principat en aquests darrers anys, des de l’espoli que patien els jueus que travessaven la frontera andorrana fugin dels nazis, origen de moltes de les fortunes andorranes, fins en recent cas de BPA (Banca Privada d’Andorra) i la connexió que va tenir aquesta banca amb l’Operació Catalunya.

L’Operació Catalunya va ser una conspiració policial encarregada pel govern de Mariano Rajoy per tal de frenar el procés independentista. L’any 2016 l’expresident de la BPA, Higini Cierco va denunciar en seu judicial haver rebut pressions del govern espanyol i de la policia perquè els hi facilités dades bancàries d’alguns polítics independentistes, violant la legislació andorrana. En el documental intervenen els Presidents de la Generalitat Artur Mas i Carles Puigdemont a més de l’advocat Gonzalo Boye

El govern nord-americà va acusar el BPA de blanqueig de diners procedents d’actes delictius com el narcotràfic o el terrorisme, això va fer que un organisme vinculat al Tresor dels EUA li negués la possibilitat d’operar en dòlars, el que va provocar el col·lapse del banc andorrà. Anys més tard els americans van haver de retirar aquesta acusació per falta de proves, però el mal ja estava fet, el BPA ja estava intervingut.

El documental es va estrenar el passat divendres en la plataforma d’Amazon i ahir Andorra es va aixecar indignada. Misteriosament avui ha desaparegut del buscador d’Amazon encara que el documental continua existint a la citada plataforma.

Si no sou socis d’Amazon Prime TV, recordeu que podeu gaudir de 30 dies gratis  i així poder veure el documental L’Estafa d’Andorra a través d’aquest enllaç.  Us deixem amb el trailer.

Tags: Andorra

Notícies semblants: