Casa Batlló dia de Sant Jordi


12
28.4k shares, 12 points

La Casa Batlló és un edifici dissenyat per l’arquitecte Antoni Gaudí, màxim representant del modernisme català, entre 1904 i 1907. Està situat al número 43 del passeig de Gràcia de Barcelona, l’ampla avinguda que travessa el barri modernista de l’Eixample. Va ser un encàrrec de Josep Batlló i Casanovas, un empresari tèxtil vinculat amb la família Godó per matrimoni. La seva part més coneguda és la façana, considerada una de les més creatives i originals treballs de l’arquitecte; combina la pedra, el ferro forjat, el trencadís de vidre i la ceràmica policromada.

Gaudí va comptar per a la seva construcció amb la col·laboració dels arquitectes Josep Maria Jujol i Joan Rubió i Bellver per la realització de la façana, amb els artesans de la forja els Germans Badia, els fusters Casas i Bardés, el ceramista Sebastià Ribó i Josep Pelegrí (realitzador dels vitralls). En paraules de l’expert en Gaudí, Joan Bassegoda.

Casa Batlló dia de Sant Jordi:


T'agrada? Compartiex-ho!

12
28.4k shares, 12 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
62
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
4
Em diverteix
M'agrada M'agrada
16
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
2
m'entristeix
M'interesa M'interesa
2
M'interesa
Em fascina Em fascina
8
Em fascina

One Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.