Video, Com és – La Patum de Berga


La Patum de Berga és una festa tradicional i popular catalana que se celebra a la ciutat de Berga durant la festivitat de Corpus des del any 1454.

La Patum de Berga fou declarada per la Unesco patrimoni oral i immaterial de la humanitat el 25 de novembre del 2005.

En aquest video podeu veure com és la Patum de Berga:

La Patum de Berga

La Patum de Berga – Patrimoni de la HumanitatLa Patum de Berga és una festa tradicional i popular que se celebra a la ciutat de Berga, capital de la comarca del Berguedà, durant la festivitat de Corpus. Aquesta festa representa que és una lluita entre moros i cristians. Consisteix en diferents representacions al carrer i amb la participació ciutadana, a les quals n'és característica la presència de foc i pirotècnia.L'any 1983 va ser declarada per la Generalitat de Catalunya Festa patrimonial d'interès nacional i el 25 de novembre de 2005 fou declarada «Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat» per la UNESCO i, per aquest motiu, elegida permanent en Patrimoni cultural immaterial d'Espanya.Actualment la Patum de Berga és dirigida pel Patronat de la Patum, òrgan format pels caps de colla de totes les comparses, el regidor de la Patum i de cultura, l'alcalde de Berga, un historiador i un gerent.

Pubblicato da M'agrada Catalunya su Lunedì 30 maggio 2016