El naixement del riu Llobregat- Les Fonts del Llobregat i la seva llegenda


12
18.9k shares, 12 points
Camí de les Fonts del Llobregat

El riu Llobregat neix al terme municipal de Castellar de N’Hug, dins el Parc Natural del Cadí Moixeró, a 1300 metres d’altitud brolla la seva aigua per travessar tota Catalunya de nord a sud, passar per 28 municipis del nostre país i anar a desembocar al Mediterrani.

La Llegenda de les Fonts del Llobregat

Diu la llegenda que l’aigua que brolla d’aquelles muntanyes són les llàgrimes d’unes nenes mortes per una bruixa de la comarca. Segons la llegenda, a Castellar de N’Hug vivia una bruixa que tenia una filla tan lletja que els veïns del poble quan la miraven no sabien si era una nena, un nen o una bestiola de camp.

La nena no tenia problemes amb les seves amigues, l’acceptaven tal com era, però a mesura que van anar creixent i fent-se unes donetes, les noies començaven a festejar amb els nois del poble i a la filla de la bruixa no li sortia cap pretenent.

La bruixa molt enfadada va decidir que la seva filla havia de ser la més maca del poble i per aconseguir-ho, una nit de tempesta esfereïdora no va descansar, se la va passar entre pocions conjurs i ritus macabres.

L’endemà va sortir un dia esplèndid, sense un núvol al cel, però no sols havien desaparegut els núvols sinó també totes les noies del poble, era com si se les hagués tragat la terra, els llits estaven desfets però ni rastre d’elles, tot el poble es va mobilitzar per tal de trobar-les, però mai van tornar a casa. D’aquesta manera la filla de la bruixa va ser la noia més maca del poble, perquè no hi havia cap més.

De sobte els veïns van començar a sentir crits i van seguir el rumor fins a veure que procedia d’una roca, d’on brollava una mica d’aigua, se sentia com si algú estès plorant i l’aigua fossin les seves llàgrimes.

Moltes nits la bruixa anava a veure aquella roca d’on brollava l’aigua i gaudia de la malifeta que havia provocat, però un dia va deixar d’escoltar aquells laments, es va enfilar per veure si sentia alguna cosa, va relliscar i va caure entre les roques.

En aquell mateix moment, de la profunditat va sorgir un gran riu i les roques del voltant es van convertir en roques vermelles, com si la terra no acceptes el cos de la bruixa, com si el volgués expulsar.

Segons la llegenda així va néixer el riu Llobregat, de les llàgrimes de les noies de Castellar de N’Hug i les muntanyes de la zona es van tenyir de vermell.

Mireu com brollen les llàgrimes de les noies maques de Castellar de N’Hug.

Passejant per la meravellosa Catalunya, mireu que hem trobat.Qui no ho coneixi hauria d'anar a veure-ho en directe, val la pena! Sabeu on és?

Posted by M'agrada Catalunya on Saturday, 2 September 2017

 

Actualment tenim un espai d’esbarjo amb una Zona de Pícnic per poder passar un dia esplèndid recordant les velles llegendes de Catalunya, en el marc incomparable de les Fonts del Llobregat.


T'agrada? Compartiex-ho!

12
18.9k shares, 12 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
61
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
6
Em diverteix
M'agrada M'agrada
25
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
5
m'entristeix
M'interesa M'interesa
3
M'interesa
Em fascina Em fascina
12
Em fascina

One Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.