FESTES

Valls – Gran Festa de la Calçotada 2018

Dissabte 27 i diumenge 28 de gener 2018 a Valls Gran Festa de la Calçotada 2018:

TROBADA DE 2CV (Citroën 2 cavalls).

Dissabte 27, a partir de les 6 de la tarda estaran exposats al Pati i a la Plaça del Quarter.

Diumenge 28, a partir de les 11h. del matí estaran exposats a la Plaça del Quarter.

MERCAT DE LA CALÇOTADA, Mercat d’alimentació i artesania popular al Passeig de l’Estació.

MOSTRA DE CUINA DEL CALÇOT, Tastets a base de calçots de Valls maridats amb vermut i vins de la DO Tarragona a El Pati. Animació, activitats infantils i música.

Diumenge 28 de gener

INICI DE LA GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA

10 h. a la plaça de l’Oli

Començament de les DEMOSTRACIONS DE COURE CALÇOTS A LA GRAELLA.

10,30 h. a la plaça del Blat

XXVII CONCURS DE SALSA DE LA CALÇOTADA DE VALLS. Demostracions de l’elaboració de la salsa de la Calçotada de Valls. Demostració de com es fa la salsa per a celíacs i per a la intolerància als fruits secs.

XXXI CONCURS DE CULTIVADORS DE CALÇOTS A partir d’aquesta hora es podran veure els manats de calçots participants (premis als manats de calçots millors i més regulars i a la mota amb major nombre de calçots).

11.30h, des de la plaça del Blat fins al Pati, MOSTRA DE DANSES DEL SEGUICI CERIMONIAL DE VALLS. Cercavila de les danses de carrer del seguici festiu de Valls, amb el  ball de la Primera amb els grallers de la Unió Anelles de la Flama, ball de Bastons de Valls amb els seus músics, Ball de Pastorets de Valls amb els músics de l’Espardenya, ball de Gitanes de Valls amb els grallers de la Colla Joves dels Xiquets de Valls i ball dels Cercolets amb els seus músics.

A les 12 h, entrada a la plaça El Pati, actuació de lluïment on s’explicarà la simbologia dels balls i les referències històriques d’aquestes danses en les festes de la ciutat.

12.30 h. des de la plaça del Blat, CERCAVILA DELS ELEMENTS FESTIUS DE LA CALÇOTADA: Gegant del Calçot de Valls amb els Flabiolaires de Vallmoll, Gegants Agrupació El Calçot AAEET amb els seus grallers, Mulassa de Valls amb els grallers de la colla Vella dels Xiquets de Valls. Cavalls muntats.

ITINERARI: plaça del Blat, C. de La Cort, C. Jaume Huguet, Muralla del Castell, C. Jaume Mercadé, El Pati, C. d’En Bosc, C. Sant Antoni, C. Major, plaça del Blat, C. de La Cort i El Pati.

13 h. a la plaça El Pati XXXIII CONCURS DE MENJAR CALÇOTS Concurs per saber qui menja més calçots. Per participar-hi, cal inscriure-s’hi prèviament. Durant el Concurs, les Colles Vella i Joves dels Xiquets de Valls, enlairaran els seus pilars.

DEGUSTACIÓ POPULAR DE LA CALÇOTADA A la plaça de la Zeta Entrega de les degustacions (12 calçots, terrina amb salsa, un botellí de vi de Valls, pa, pitet de roba, taronja i una llauna de cervesa San Miguel).

Hi haurà graelles preparades per a les persones que vulguin coure carn, llonganissa, botifarra de Valls… La plaça de l’Oli estarà ambientada amb parades i elements al·legòrics a la Calçotada. A les places ¡ de l’Oli, dels Alls, de les Garrofes i de la Zeta i al carrer Sant Pere (davant de la Biblioteca Carles Cardó) hi haurà servei de taules per a la degustació. Es vendran manats de calçots tendres.

14 h. a la plaça El Pati Lliurament dels premis del XXXI Concurs de Cultivadors de Calçots, XXVII Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls i XXXIII Concurs de Menjar Calçots.

De 10 h. a 14 h. a la plaça de El Pati L’ESPAI DEL VI DE LA DO TARRAGONA (l’autèntic vi de la calçotada). Espai de venda i degustació de vins amb la presència de cellers i cooperatives adscrites a la DO Tarragona. Organitza: Consell Regulador DO Tarragona.

FET A L’ALT CAMP, venda de productes típics de la comarca

Tags: Gran Festa de la Calçotada, Valls

Notícies semblants: