FESTES

Del 8 al 14 de febrer: Festes de Carnaval a Catalunya – 2018

El carnaval comença el Dijous Gras amb l’arribada del rei Carnestoltes i acaba el Dimecres de Cendra, dia de l’enterrament de la sardina, que dóna pas a la Quaresma.

A totes les poblacions de Catalunya celebrem el carnaval amb festes, balls de disfresses i rues. Les més conegudes són:

Sitges

Celebren balls i xatonades, però el més important són la Rua de la Disbauxa i la Rua de l’Extermini, que reuneixen més de 50 carrosses.

Trobareu tota la informació a: Carnaval de Sitges

Vilanova i la Geltrú

Comença amb el Ball de Mantons i la xatonada. Dissabte és el dia dels mascarots i diumenge el de les comparses.

Trobareu tota la informació a: Carnaval de Vilanova

Roses

El dijous gras donen la benvinguda al Rei Carnestoltes. Divendres, passades pel poble per acabar a l’envelat. Dissabte festa i diumenge es tria el Rei i la Reina del Carnaval. Acaba dilluns amb una arrossada popular i l’enterrament de la sardina.

Trobareu tota la informació a: Carnaval de Roses

Solsona

El Carnaval de Solsona té més de 50 actes, els més importants són el Ball Mut i Música Sorda. També fan una baixada de bòlits i un mercat de Carnaval. La Bramada i el Mata-ruc d’Honor són els plats forts i la Penjada del Ruc.

Trobareu tota la informació a: Carnaval de Solsona

Tarragona

El Carnaval de Tarragona es mou envers la gastronomia. Es fan degustacions de coques de llardons, botifarra d’ou, pa amb vi i sucre, coca de recapte i xarró. També fan una rua amb la disfressa d’or i acaba amb la mascarada de dol i la cremà.

Trobareu tota la informació a: Carnaval de Tarragona

Torelló

El Carnaval de Terra Endins és una de les festes més famoses de Torelló. Comença amb el Carnaval de la Gent Gran i amb el Pullasso. El divendres celebren el dia del món al revés, on els homes és vesteixen de dones i les dones es vesteixen d’homes. Dissabte hi ha una cavalcada.

Trobareu tota la informació a: Carnaval de Torelló

Tags: Carnaval, Carnestoltes

Notícies semblants: