FESTES

23, 24 i 25 de març – Mercat del Ram – Vic

Mercat del ram de Vic

Vic sempre rep la primavera amb el seu tradicional Mercat del Ram. Una fira on l’agricultura i la ramaderia són les protagonistes. Se celebra el cap de setmana del diumenge de rams.

Les primeres notícies que tenim d’aquesta tradició data de l’any 875. Va començar com un mercat per vendre palmes i llorers i amb el temps es va anar afegint l’agricultura, ramaderia i productes alimentaris de la zona. Actualment s’ha convertit en una autèntica fira multisectorial on la gastronomia també és protagonista.

Palmes, palmons i llorers s’exposen el dissabte al matí a la plaça Major i als carrers del centre històric de la ciutat. Trobarem tot tipus de palmes i palmons, grans, petits, decorats, etc. o llorers florits, que després de ser beneits el diumenge de rams, lluiran als balcons de les cases.

La zona del Sucre s’omple de bestiar, de maquinària agrícola i vehicles. El Mercat treu les seves parades al carrer. A la zona esportiva es fan exhibicions eqüestres. A la rambla del Passeig trobarem el Mercat de pagès amb tots els productes de la terra.

Durant tota la setmana es fan activitats per tota la ciutat, però s’ha de destacar el concert del divendres de Dolors, la Processó del Silenci i la benedicció de les palmes.

Trobareu tota la informació aquí: Informació Mercat del Ram 2018

Tags: Mercat del ram

Notícies semblants: