Sabeu perquè als vitralls de Santa Maria del Mar hi ha un escut del Barça?


2
3.3k shares, 2 points

 

Vitralls de la Basílica de Santa Maria del Mar – Barcelona

Poca gent s’adona que en els vitralls de Santa Maria del Mar hi ha un escut del Barça, no és perquè les autoritats eclesiàstiques fossin culers sinó perquè el 17 de juliol de 1936, el dia abans del començament de la Guerra Civil, la basílica va patir un incendi que va durar 11 dies. Quan per fi van poder apagar el foc, les autoritats van decidir tapiar totes les finestres per evitar robatoris i saquejos.

Les finestres van continuar així fins que a finals dels anys 60 amb l’ajuda de patrocinadors, van decidir restaurar tots els vitralls. Un d’aquests patrocinadors va ser el Barça que va aportar 100.000 Ptes. de l’època. En agraïment a la seva col·laboració van posar el seu escut de 50 x 40 cms. en un dels vitralls. El creador va ser Pere Cànovas Aparicio.

En altres vitralls hi ha records d’altres patrocinadors. Concretament el del Barça està al segon pis, al costat esquerre i davant de l’altar major.


T'agrada? Compartiex-ho!

2
3.3k shares, 2 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
50
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
5
Em diverteix
M'agrada M'agrada
18
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
2
m'entristeix
M'interesa M'interesa
4
M'interesa
Em fascina Em fascina
12
Em fascina

One Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

  1. Santa Maria del Mar, es la basílica en la que tinc tots els meus records feliços, bateig, confirmació , comanio i casament i també per el mateix ordre el de les meves tres filles.