Perquè els catalans portem l’aliança a la mà esquerra?

Perquè els catalans portem l’aliança a la mà esquerra?

Sabem que la major part de gent de tota Espanya porta l’aliança de matrimoni a la mà dreta, en canvi els catalans la portem a la mà esquerra.

Diuen que els antics grecs i romans també la portaven al dit anular de la mà esquerra. Aquest costum ve de l’antic Egipte on era costum disseccionar els cossos humans i així van descobrir un nervi que va des d’aquest dit fins al cor i era una forma de demostrar que l’amor està connectat amb el cor.

En canvi a Espanya van adoptar el costum alemany quan Joana I de Castella es va casar amb l’arxiduc d’Habsburg. Durant el prometatge els nuvis portaven l’anell a l’esquerra i en el moment del matrimoni, el canviaven a la dreta.

Els territoris de la corona de Castella van canviar la tradició, mentre els de la corona d’Aragó, com Catalunya, la van mantenir.

Tags: aliança

Notícies semblants: