Perquè els catalans portem l’aliança a la mà esquerra?


41
14.3k shares, 41 points

Perquè els catalans portem l’aliança a la mà esquerra?

Sabem que la major part de gent de tota Espanya porta l’aliança de matrimoni a la mà dreta, en canvi els catalans la portem a la mà esquerra.

Diuen que els antics grecs i romans també la portaven al dit anular de la mà esquerra. Aquest costum ve de l’antic Egipte on era costum disseccionar els cossos humans i així van descobrir un nervi que va des d’aquest dit fins al cor i era una forma de demostrar que l’amor està connectat amb el cor.

En canvi a Espanya van adoptar el costum alemany quan Joana I de Castella es va casar amb l’arxiduc d’Habsburg. Durant el prometatge els nuvis portaven l’anell a l’esquerra i en el moment del matrimoni, el canviaven a la dreta.

Els territoris de la corona de Castella van canviar la tradició, mentre els de la corona d’Aragó, com Catalunya, la van mantenir.


T'agrada? Compartiex-ho!

41
14.3k shares, 41 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
233
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
14
Em diverteix
M'agrada M'agrada
274
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
12
m'entristeix
M'interesa M'interesa
66
M'interesa
Em fascina Em fascina
81
Em fascina

7 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.