Sabeu d’on ve l’expressió “S’ha acabat el bròquil”? – Barcelona segle XIX


1

 

“S’ha acabat el bròquil” va néixer a Barcelona

Aquesta expressió que avui en dia s’ha fet tan popular vol dir que ja no queda més d’una cosa determinada i normalment una cosa molt apreciada.

L’origen el trobem en la Barcelona del segle XIX, en una fonda del carrer de la Boqueria, la Fonda Nacional, famosa perquè es podia menjar bé i molt econòmic, a més feien un bròquil que a la gent li agradava molt. A finals del segle XIX i fins ben entrat el segle XX, el Raval i el Gòtic eren plens de fondes i cadascuna tenia la seva especialitat i particularitat.

Els cambrers demanaven els plats a la cuina amb una cantarella molt especial. Per exemple: “tres de seques per un senyor que es porta el pa i de vi no en beu”. I quan un plat s’esgotava també ho feien amb cantarella: “S’ha acabat el bròquil”.

Quan van enderrocar l’edifici on era la Fonda Nacional, es va popularitzar la frase: “S’ha acabat el bròquil” perquè tothom trobava a faltar el bròquil d’aquella fonda.


T'agrada? Compartiex-ho!

1

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
9
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
5
Em diverteix
M'agrada M'agrada
33
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
2
m'entristeix
M'interesa M'interesa
4
M'interesa
Em fascina Em fascina
12
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.