CUINA

Perquè a Catalunya li diem “bikini” a un entrepà de pernil i formatge?

Perquè a Catalunya li diem “bikini” a un entrepà de pernil i formatge?

El que a Espanya és un “sandwich mixto” a Catalunya li diem “bikini“. Consisteix en un entrepà de pa de motlle amb pernil i formatge.

L’any 1953 es va inaugurar a la Diagonal de Barcelona la famosa Sala Bikini, ràpidament es va convertir en la sala de moda de la joventut barcelonina. Amb ella van arribar a la ciutat moltes novetats, entre elles, l’entrepà de pernil i formatge que a França anomenaven “Croque Monsieur“.

En aquell temps, ple franquisme, no era molt ben vist adoptar anglicismes i gal·licismes, per això es va convertir en l’entrepà de la casa. Es va fer tan popular que la gent el començava a demanar en altres bars i la forma de demanar-lo era, un entrepà com el que fan al Bikini, amb el pas del temps la gent ja només deia, fes-me un “bikini“, nomenclatura que ha arribat fins als nostres dies.

Ingredients:

  • Dues llesques de pa de motlle
  • Dues rodanxes de pernil dolç
  • Dues rodanxes de formatge per fondre
  • Mantega

Preparació:

Untem les llesques de pa amb mantega i les posem a torrar en una planxa.

Quan estiguin calentes posem les rodanxes de pernil i formatge intercalades al damunt d’una llesca i ho tapem amb l’altra.

Es va aixafant amb una pala i donant la volta perquè s’escalfi el pernil i es fongui el formatge.

Actualment es fan moltes variacions del “bikini“, es fa amb pa de barra, es fan de sobrassada i formatge, de pernil salat, etc.

Tags: bikini

Notícies semblants: