Us heu fixat mai en Sant Jordi i el drac de la casa Amatller?


1
2k shares, 1 point

Sant Jordi i el Drac a la casa Amatller

La casa Amatller està situada al Passeig de Gràcia, justament al costat de la casa Batlló de Gaudí i de la casa Lleó Morera de Domènech i Montaner.

La casa original va ser construïda l’any 1875 per l’arquitecte Antoni Robert, però l’any 1898 la va comprar un empresari xocolater de Barcelona, Antoni Amatller, que va encarregar una remodelació total a Josep Puig i Cadafalc.

Puig i Cadafalch la va transformar en un edifici modernista i dotat de noves tecnologies com un ascensor elèctric o una plataforma giratòria pel cotxe. La forma esgraonada de la part superior de la façana ens recorda les cases dels països baixos.

La decoració de la façana és molt curiosa, des d’un poema dedicat a la família Amatller, passant per un rodamón o unes bèsties fent fotos (la fotografia era una de les passions del propietari) i per fi trobem a Sant Jordi i el drac en una de les portes d’entrada.


T'agrada? Compartiex-ho!

1
2k shares, 1 point

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
34
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
16
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
2
M'interesa
Em fascina Em fascina
2
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.