CIUTATS

Sabíeu que les quatre columnes del Palau de la Generalitat tenen quasi 2000 anys d’antiguitat?

Les quatre columnes del Palau de la Generalitat amb quasi 2000 anys d’antiguitat.

Les quatre columnes que hi ha a la porta d’entrada del Palau de la Generalitat es van fer en una pedrera de Troia fa 1900 anys i tenien un llarg destí.

Amb motiu de la visita de l’emperador Adrià a la Tàrraco romana, al segle II dC, es van construir aquestes columnes per guarnir el Fòrum Provincial.

Són d’un granit molt apreciat a l’època i procedent de la regió de Troia (actual Turquia). I encara que avui en dia ens sembli mentida, els antics troians i romans reciclaven tots els materials, encara que els haguessin d’enviar a l’altra part del món. Avui en dia segur que les llançàvem i construíem unes de noves.

Era un material molt valuós per desaprofitar-lo així que amb la caiguda de l’Imperi Romà, algunes d’elles es van aprofitar per a la construcció d’una església al nord de Tarragona, avui dia desapareguda.

Durant el segle XVI es van treure dues columnes per portar-les a la porta de la capella del Santíssim de la catedral de Tarragona i l’any 1598 es van portar quatre per presidir la porta d’entrada del Palau de la Generalitat de Catalunya. No va ser fàcil el trasllat que es va haver de fer per mar, des de Tarragona a Barcelona.

Entrada a la capella del Santíssim – Catedral de Tarragona

Avui dia continuen presidint el Palau de la Generalitat i altres les podem trobar en diferents llocs de Tarragona.

Tags: Palau Generalitat

Notícies semblants: