FESTES

Festes de Maig – El Dimoni de Badalona 2018

La Cremada del Dimoni és la festa tradicional més important de Badalona, i és l’acte central de les Festes de Maig que se celebren les primeres setmanes del mes de maig. El 10 de maig a partir de les deu de la nit té lloc a la Rambla de Badalona, davant del mar, el piromusical i la Cremada del Dimoni, que és la culminació d’un seguit d’actes que conformen la Nit de Sant Anastasi. La Generalitat va declarar la Cremada festa d’interès turístic el 1991.

Història de la Cremada del Dimoni de Badalona:

La primera Cremada del Dimoni va ser el dia 11 de maig del 1940. L’historiador badaloní Josep Maria Cuyàs i Tolosa i els administradors de la Confraria de Sant Anastasi, creen una nova tradició, que té una excusa històrica que prové de la transcripció del Calaix de Sastre, del baró de Maldà, una mena de diari on es reflecteixen els costums de la vida quotidiana de Badalona i d’altres poblacions. Al llarg d’aquest anys, la Cremada del Dimoni s’ha consolidat com una festa popular multitudinària.

Aquest any el disseny guanyador del concurs és el Dimoni que crida llibertat d’Antonio Amador Aguilar; un dimoni vestit de pres, amb una bufanda groga i entre barrots que acabara cremat el dia 10 de maig a la nit a la platja de Badalona.

+ Info: festesdemaig.cat

Tags: Dimoni de Badalona

Notícies semblants: