Sabíeu que dos germans catalans van ser els fundadors del Reial Madrid?

Dos catalans fundadors del Real Madrid

A finals del segle XIX un matrimoni d’empresaris tèxtils de Barcelona va tenir dos fillsJuan (1869) i Carlos (1870).

Aquests dos nois, amb 16 i 17 anys, es van convertir en el que avui anomenem, joves emprenedors i van marxar a Madrid a buscar-se la vida.

En ple centre de la capital, concretament al carrer Alcalà, van obrir una botiga de robes “Al Capricho“, aviat va tenir molt èxit, importaven teles i a principis del segle XX ja tenien 200 treballadors.

Els dos germans eren molt aficionats als esports, sobretot al futbol, així que van ingressar en un equip de futbol madrileny, laSociedad Foot-ball Sky“.

L’any 1900 ells dos i un altre directiu, Julian Palacios, van abandonar el club i van fundar un de nou, el “Madrid Foot-ball Club” amb Palacios com a President, però no el van registrar com a entitat.

Dos anys més tard, el 6 de març de 1902, van decidir legalitzar el club i van fer l’acte constitucional, signant-la Juan Padrós i així convertint-se en el primer president legalment constituït del Real Madrid.

La primera seu social del club va ser la rebotiga dels germans Padrós  “Al Capricho“.

Els fundadors del Real Madrid

Durant els primers anys d’existència del club merengue, els directius li van proposar a l’Ajuntament de Madrid que es fes un torneig de futbol en honor al rei Alfonso XIII, predecessor de l’actual Copa del Rei.

El primer terreny de joc que va tenir el Reial Madrid va ser un terreny pròxim a l’antiga plaça de toros de la capital, però la botiga dels germans Padrós era on es feien les tertúlies futbolístiques post-partit.

Tags: BARÇA

Notícies semblants: