El Bosc de les Creus – L’Art de la Terra

El Bosc de les Creus

El 26 de juliol de 2015 un bosc del municipi d’Òdena va patir un incendi forestal que es va produir entre les comarques de l’Anoia i el Bages, en total es van cremar més de 1200 hectàrees.

Un artista i bomber, Marc Sellarès que a la seva infantesa havia passat moltes estones en aquesta població, va sentir una profunda tristor per la pèrdua de tanta natura i va sentir la necessitat de fer alguna mena d’homenatge a la natura morta.

Va començar a agafar les branques dels arbres cremats i va començar a fer creus, aquest tipus de manifestació artística és conegut com a “land art“, l’art de la terra, l’art fet en el paisatge amb materials naturals.

Va passar un any col·locant creus i just un any després de l’incendi va ser inaugurat, el 26 de juliol de 2016. Té un total de 1293 creus, va posar una creu per cada hectàrea cremada, l’última es va col·locar el mateix dia de la inauguració i té 12 metres d’alçada.

Si voleu visitar-lo, l’accés és per la carretera B-1101.

Tags: Bosc, Creus

Notícies semblants: