Sabeu perquè una pizza porta el nom de Margarida i com es fa?

Història i recepta de la Pizza Margarida

La pizza Margarida és una de les més fàcils de fer i amb menys ingredients. Diuen que la van batejar amb aquest nom en honor a la Princesa Margherita Teresa de Saboya.

Era l’any 1899 quan el rei Humberto I d’Itàlia i la seva esposa van anar de vacances a Nàpols i la reina cansada del menjar francès que li havien servit durant el viatge, va encarregar al pizzer més famós de la ciutat que li fes una pizza.

El pizzer Raffaele Esposito de la pizzeria Brandi, va preparar-li vàries pizzes i la reina que no li agradaven els menjars forts, va triar la més senzilla, precisament li va agradar perquè no estava molt carregada d’ingredients, a més aquests ingredients tenien el color de la bandera d’Itàlia: tomàquet, alfàbrega i mozzarella. Des d’aquell moment Raffaele Esposito la va batejar amb el nom de Pizza Margherita.

Ingredients:

  • 220 grams de massa de pizza
  • 90 grams de mozzarella
  • Fulls d’alfàbrega fresca
  • 100 grams de tomàquet natural triturat
  • Sal, pebre negra i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Estenem la base de la pizza i la cobrim amb el tomàquet, posem la mozzarella a rodanxes, salpebrem i tirem un rajolí d’oli pel damunt.

La fiquem al forn, dalt i baix, prèviament escalfat a 220 graus i la deixem coure 10 minuts. Quan faltin dos minuts posem els fulls d’alfàbrega pel damunt, no els posem al començament perquè quedarien cremats i perdrien part del seu gust.

Tags: Margarita, Pizza

Notícies semblants: