Des de quan viuen els coloms a la Plaça Catalunya de Barcelona?

Els coloms de la Plaça Catalunya

Encara que sembli una cosa natural veure que a la plaça Catalunya viuen milers de coloms, no va ser de forma natural que van triar aquest indret per formar el seu hàbitat dins de la ciutat.

Era l’any 1929 i amb motiu de L’Exposició Universal, un funcionari de l’ajuntament va pensar que li donaria un toc original si la plaça Catalunya s’omplís de coloms però no sabia com fer-ho perquè s’establissin allà.

Manuel Ribé, el funcionari de l’ajuntament i també cap de la Guàrdia Urbana, va observar que els coloms seguien a la persona que donava menjar als cavalls que la Guàrdia Urbana tenia al parc de la Ciutadella i li va demanar que anés des del parc fins a la plaça Catalunya llençant menjar pels carrers. Un cop al centre de la plaça, l’oficial es va canviar de roba i va marxar, observant que els coloms no es movien d’allà. Va repetir l’operació uns quants dies seguits i així van aconseguir que els coloms ocupessin el seu nou habitatge.

Amb el pas dels anys i un cop ben assentats a la plaça, es van anar posant paradetes de venda de menjar pels coloms i tots els barcelonins, segur que tenim una fotografia de quan érem petits donant menjar als coloms de la plaça Catalunya.

Actualment no sabem si aquesta decisió va ser encertada o no, ja que darrerament s’ha qüestionat molt la proliferació d’aquestes aus a la ciutat.

Tags: coloms

Notícies semblants: