Des de quan viuen els coloms a la Plaça Catalunya? – Barcelona


-1
95 shares, -1 points

Els coloms de la Plaça Catalunya

Encara que sembli una cosa natural veure que a la plaça Catalunya viuen milers de coloms, la seva instal·lació en aquest indret de la ciutat, no va ser de forma natural.

Era l’any 1929 i amb motiu de L’Exposició Universal, un funcionari de l’ajuntament va pensar que li donaria un toc original si la plaça Catalunya s’omplís de coloms però no sabia com fer-ho perquè s’establissin allà.

Manuel Ribé, el funcionari de l’ajuntament i també cap de la Guàrdia Urbana, va observar que els coloms seguien a la persona que donava menjar als cavalls que la Guàrdia Urbana tenia al parc de la Ciutadella i li va demanar que anés des del parc fins a la plaça Catalunya llençant menjar pels carrers. Un cop al centre de la plaça, l’oficial es va canviar de roba i va marxar, observant que els coloms no es movien d’allà. Va repetir l’operació uns quants dies seguits i així van aconseguir que els coloms ocupessin el seu nou habitatge.

Amb el pas dels anys i un cop ben assentats a la plaça, es van anar posant paradetes de venda de menjar pels coloms i tots els barcelonins, segur que tenim una fotografia de quan érem petits donant menjar als coloms de la plaça Catalunya.

Actualment no sabem si aquesta decisió va ser encertada o no, ja que darrerament s’ha qüestionat molt la proliferació d’aquestes aus a la ciutat.


T'agrada? Compartiex-ho!

-1
95 shares, -1 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
2
m'entristeix
M'interesa M'interesa
4
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.