La tradició de ‘L’ou com balla’

L’ou com balla 

Una de les tradicions més famosa per les dates del Corpus Christi, és la Patum de Berga, però hi ha un altre de molt curiosa, el costum de fer ballar un ou a les fonts de patis d’esglésies o cases emblemàtiques. Consisteix a buidar un ou, tapar el forat amb una mica de cera i posar-lo damunt el brollador d’una font, perquè vagi donant voltes sense caure. Les fonts es guarneixen amb flors i fruites per donar la benvinguda a la primavera.

D’on sorgeix la tradició? No se sap exactament quan ni perquè va començar, però hi han escrits que daten de l’any 1440 que revelen que ja es feia a la Catedral de Barcelona, copiat d’un costum italià. L’ou representa l’hòstia consagrada, el brollador el calze i vol ser una metàfora de l’elevació del cos de Crist.

A Barcelona es fan diverses activitats per la celebració del Corpus. Aquí trobareu el programa complet i els llocs de la ciutat on podeu veure l’Ou com balla. 

 

Tags: Ou

Notícies semblants: