Tanca la piscina de la Torre de les Aigües

La Platja de l’Eixample

L’ajuntament de Barcelona, aquest estiu, no renovarà la concessió de la piscina de la Torre de les Aigües a l’empresa que la gestiona. El motiu són les queixes d’una veïna pel soroll que ha de suportar tots els estius a conseqüència de la gent que gaudeix d’aquest indret.

Els Jardins de la Torre de les Aigües, és un pulmó verd al mig de l’eixample de Barcelona, ocupa l’interior de l’illa formada pels carrers Roger de Llúria, Consell de Cent, Bruc i Diputació, amb l’entrada per Roger de Llúria, 56.

La torre va ser construïda l’any 1862 per l’arquitecte Josep Oriol Mestres, amb ella volien garantir l’abastament d’aigua potable als veïns de la zona.

L’any 1987 es va convertir en una zona verda, oberta al públic, amb una piscina pels nens que obria tots els estius, es va convertir en la Platja de l’Eixample. La idea de Cerdà en crear l’Eixample era que totes les illes tinguessin un espai comú al mig, per fer cohesió entre els veïns i amb zones d’esbarjo, sobretot pels infants. Amb el tancament de la Torre de les Aigües, es perd una mica d’aquest esperit d’en Cerdà.

Tags: Torre de les Aigües

Notícies semblants: