Sabeu quant va costar Floquet de Neu? – Coneix la seva història.


2
928 shares, 2 points

Floquet de Neu  (Ikunde 1964 – Barcelona 2003)

Floquet de Neu va ser un goril·la que va passar gran part de la seva vida al zoològic de Barcelona. Va néixer a Ikunde, Guinea Equatorial l’any 1964 i va morir a Barcelona el 24 de novembre del 2003.

L’octubre de 1966, un caçador va capturar una parella de goril·les i llavors va veure un petit goril·la albí abraçat a la seva mare. El va capturar i el va vendre a un primatòleg català, Jordi Sabater i Pi, per 20.000 pessetes. Sabater, observant el precari estat de salut del goril·la, li va dir al caçador que li pagaria si sobrevivia uns dies.

El primatòleg que treballava per un centre d’experimentació zoològica, depenent del Zoo de Barcelona, va tenir al petit goril·la domesticat en 15 dies, però com continuava encara delicat de salut tan sols li va pagar 11.500 pessetes al caçador.

L’1 de novembre de 1966 va ser enviat a Barcelona, el va rebre l’alcalde Porcioles i va ser traslladat al Zoo, convertint-se en el símbol més emblemàtic del parc. Va tenir 22 fills però cap d’ells va heretar la seva característica de ser albí. Va morir amb 39 anys a conseqüència d’un càncer de pell.


T'agrada? Compartiex-ho!

2
928 shares, 2 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
9
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
4
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
25
m'entristeix
M'interesa M'interesa
3
M'interesa
Em fascina Em fascina
2
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.