El llarg viatge del linx Litio.

El llarg viatge del linx Litio.

Litio va néixer a Huelva l’any 2014, al centre de cria de l’Acebuche i va ser alliberat l’any 2015 al sud de Portugal. Un any més tard va ser trobat de tornada a Huelva amb símptomes de debilitat i inadaptació al medi.

El van portar al Centre de Recuperació d’Espècies Amenaçades de la Junta d’Andalusia a Huelva, allà es va recuperar i cinc mesos més tard, va ser alliberat de nou al Vale do Guadiana, al sud de Portugal, al mateix lloc on va ser alliberat la primera vegada. Al cap de pocs dies es va perdre el senyal del GPS del seu collar.

Quasi dos anys després que els tècnics d’ICONA el donessin per desaparegut, es va deixar veure  al nostre país, concretament al Baix Llobregat.

Més de 1000 kilòmetres recorreguts en menys de dos anys, passant per zones habitades, autopistes, carreteres amb molta circulació, etc. Està clar que va trobar tot el que necessitava per sobreviure, però sembla mentida que hagi pogut arribar fins aquí.

Capturat l’any 2018 a Santa Coloma de Cervelló (Baix Llobregat) pels tècnics de Live Iberlince i els Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya amb col·laboració amb el servei de Flora i Fauna de l’Ajuntament on s’ha trobat. Va ser vist pel propietari d’uns terrenys plantats de cirerers, que va alertar a les autoritats. Potser li agradaven les cireres o potser la Colònia Güell.

Tags: Linx, Litio

Notícies semblants: